Facebook

Viktigt angående Coronaviruset!

För att inte sprida smitta till andra måste du själv ta ditt ansvar och avstå från att besöka våra aktiviteter om du känner dig sjuk eller på annat sätt är i riskzonen.

Bästa Musikälskare!

Det är snart 30 år sedan MFA bildades. Det är med illa dold stolthet vi vill presentera ytterligare en termin med förstklassig musik för en unik publik i en unik miljö.

Program Våren 2022

OBS! Boka plats en vecka före på tel 08-590 807 00, biljetterna brukar ta slut fort.

Observera att man kan bara boka 6 platser/person

Vi öppnar dörrarna klockan 18.00 och musiken brukar komma igång ca 19.30 (när alla har fått sin mat)

entréavgift: icke medlem 175kr, medlem 125kr

Patrik Isaksson

solo

Fredagen den 11/2 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 4/2 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Patrik Isaksson slog igenom 1999 med låten "Du får göra som du vill" som de flesta av oss har en personlig relation till.

Patrik har medverkat ett par gånger i Melodifestivalen och han är inte bara en känd artist i Sverige utan har även haft stora framgångar i Finland och Danmark.


Mer info om Patrik

Lena Willemark & Roger Tallroth

Gitarr och fiol i naturlig förening

Fredagen den 18/2 klockan 19.30

Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig f rån sina läromästare. Hon har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer och har tagit emot en rad utmärkelser.


Roger Tallroth från Huddunge i Uppland har utvecklat ett eget unikt sätt att spela gitarr genom åren som satt djupa avtryck för kommande generationers gitarrister. En portalfigur för det svenska och nordiska strängaspelet! Roger har varit verksam i gruppen Väsen som han var med och bildade 1989. Väsen har släppt otaliga plattor och turnerat över hela världen. Roger har spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.


Här får vi höra dom tillsammans i visor och folkmusik, vemod och rytmiskt lekande!

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 11/2 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Meta Roos Trio

…den svängigaste Dalkullan med sin trio

Fredagen den 11/3 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 4/3 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Medlemmar

Meta Roos – Sång

Jan Ottesen– Gitarr

Per V Johansson – Bas


Presentation

Meta Roos är nog den svängigaste Dalkullan med en bredd som få artister. Hon gillar mångsidigheten i sitt liv som artist. Ni kunde höra henne i ledtemat från Lejonkungen ”En värld full av liv” Har gjort en kritikerrosad cd med material från Ella Fitzgeralds 

låtskatt ”Meta sings Ella”

I utlåtandet från Monica Zetterlunds stipendiet kan man läsa”Meta Roos har genom åren förnöjt publiken på jazz och underhållningsscener. Denna genuina dalkulla övertygar i allt hon tar sig för.

Hennes otroligt fina röst tillsammans med härlig timing och uppfattning gör oss i publiken andlösa”

Hon har även erhållit Ulla Billqvist och Anita O´Day- priset.


Här får vi möta henne tillsammans med två av hennes favorit musikanter. Hennes make, Jan Ottesen gitarr och jämtlänningen Per V. Johansson på bas. Två musiker med stor erfarenhet av det svenska musiklivet. Här bjuder Meta sin publik på allt från dalavisor, till låtar ur den amerikanska sångboken.Vackra ballader och svänget, det finna alltid med !

Lisas

Lisa Långbacka & Lisa Rydberg duo

Fredagen den 1/4 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 25/3 kl 9.00 på 

08-590 80700


Varmt välkommen!

Fotograf: Mattias de Frumerie

Fiddle & Accordion Conversations


Duon LISAS bildades 2011 efter att violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka från varsitt håll fått höra: ni borde spela tillsammans! Samarbetet fick en kickstart vid EBU Folk Festival i Kroatien och sedan dess har LISAS framträtt i Europa, Kanada och USA. I deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango, improvisationsmusik och nutida konstmusik. Debutalbumet Fiddle and Accordion Conversations hyllades av kritikerna och valdes till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA samt tilldelades Manifestpriset 2018 i kategorin Årets folk. Duon samarbetar även med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson och norska stråkorkestern Trondheimsolistene.

duolisas.com


Lisa Rydberg - Riksspelman och barockviolinist - är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon har även erhållit Diplom på barockviolin. Lisa Rydberg är numera frilansande musiker med ett brett register; hon utgör ena halvan av den hyllade duon Bach på svenska och har turnerat itigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut sex skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad album med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Spel Stinas medalj. 

www.lisarydberg.com


Lisa Långbacka - accordeon - rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har bland annat komponerat för kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten, arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Lena Willemark och Norrbotten Big Band. Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten 2017 där hon också medverkade som musiker och kompositör. Hon har blivit utsedd till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund och erhöll 2018 STIMS pris ”Årets kompositör” vid Folk- och Världsmusikgalan.

www.lisalangbacka.com

Bengan Janson

Tangentekvilibristen och spelmannen

Facebook

Fredagen den 6/5 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 29/4 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Bengan Janson

Tangentekvilibrist med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt.

Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30 åriga karriär.


Att placera in den glade spelmannen Janson i ett fack låter sig inte göras. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musik- komikens värld, allt är spelbart. Genom en nära publikkontakt och en osedvanlig musikalisk begåvning hanterar han både tangenter och publik på ett märkvärdigt lättsamt och begåvat sätt.

Vi kommer att fylla på med fler artister som kommer till Picchus under våren 2022

så håll utkik här och på våran facebooksida för nyheter!


Vi ses!

Musikkvällar

Hur gör man om man vill lyssna till bra musik i sin hemkommun?

Man bildar en musikförening som arrangerar konserter med den musik man tycker om!

Med stöd från ABF, kommunen och Statens Kulturråd så går det. 

Sedan 1991 har Musikföreningen Apoteket (MFA) verkat i Picchus Cafés lokaler och aldrig har trycket varit större än nu.


Vill du prenumerera på nyhetsbrev om kommande konserter via mejl så beställ här: 


Ange "ansluta" på ärenderaden. Du kan givetvis avsluta prenumerationen när du vill genom att ange "avbryta" på ärenderaden.

Mejl-adressen du anger kommer endast att användas av oss.


(Du ska få en kvittens att du är ansluten inom ett par dygn, försök igen annars.)

Bli medlem genom att sätta in 175 kr på PG 964760-3 

Skriv till oss: klicka här

Styrelsen

Hitta hit

Nu

Det sitter i väggarna!

Att spela i ett hus som är nästan 300 år gammalt och som dessutom är en gammal vägkrog bidrar en hel del till god stämning och atmosfär.

Det tycker vår publik och det tycker våra gästande musiker som ofta kommer tillbaka i olika konstellationer.

Det är ingen stor konsertlokal precis, 50 personer innebär utsålt, och publiken sitter mer eller mindre i knät på artisterna.

Intimiteten gör att man lyssnar intensivt och musikerna känner av stämningen och ger det där lilla extra som bidrar till musikalisk magi.

Till magin bidrar förstås också den fantastiska publiken och den utsökta maten som Picchus Café serverar.

Gamla apoteket ”Picchus”

Artister

I föreningens stadgar står bl. a att det skall vara musik med folklig prägel, jazz, blues och att det skall vara artister med såväl lokal anknytning som mer riksbekanta musiker.

Några av de lokala förmågor som gästat oss tidigare år är idag riksbekanta och i vissa fall världsberömda inom sin genre.

Som exempel kan nämnas tre unga folkmusiker från Uppsala som gästade oss för sju år sedan under namnet Väsen. Då var de unga lovande musiker, sedan blev de musiker bakom Nordman och nu turnerar de världen runt som berömda svenska folkmusiker.


Under åren har ett kontaktnät inom musikerkretsar utvecklats och det är inte svårt att få artister som vill spela hos oss. Tvärtom känns det ibland lite svårt att välja ut vilka som skall få spela och vilka som inte kan komma. 

Som exempel på artister som spelat hos MFA kan nämnas Mynta, Swedish Jazz Kings, Coste Apetrea, Ba Ba Blues, Anders Hagberg, SWÅP, Groupa, Frifot, Rosenbergs Sjua och många fler.

Timber

Musikgruppen RAA

Medlemmarna

Utan medlemmar blir det ingen förening. Därför månar vi om våra medlemmar så mycket vi kan.

Medlemsförmånerna är ett medlemsprogram som skickas ut varje säsong och rabatterad entrékostnad.

Det är stor efterfrågan på biljetter till våra musikkvällar och tyvärr blir några utan, även medlemmar, men som medlem är du en del av den ack så viktiga statistiken som ligger till grund för de bidrag föreningen lyfter.

Så även om du inte får en biljett så kan du känna att du i alla fall stöder föreningen i dess arbete och fortlevnad.

Det tackar vi för!

VIKTIG INFORMATION!!!

Bokning kan ske fr o m fredagen veckan före resp. musikkväll.

Obs! Ingen bokning via mejl eller telefonsvarare.

Man kan bara boka 6 platser/person

Biljetter skall hämtas före 19.30 annars säljs de till eventuell kö.

Det går att betala i entrén med kort och via swish .

Det finns ca 12 parkeringsplatser i direkt anslutning till Picchus.


OBS! Lokalen är tyvärr inte handikappanpassad!

För mer information, vänligen kontakta: utskick@musikforeningenapoteket.se

14/6 2020

Tillbaka