Program

Våren 2023

3/2

Hanna & Filip & Robin

Tre musikprofiler från Upplands Väsby


Tre musikprofiler från Upplands Väsby möts i en unik konsert hos Musikföreningen Apoteket. Folkmusikern Hanna Andersson (fiol), improvisationsmusikern Robin Skarin (piano) och jazzmusikern Filip Jers (munspel) har tagit fram en repertoar med rötter i Upplands Väsbys rika musikmylla. Det musikaliska mötet präglas av nyfikenhet och tätt samspel.


Hanna Andersson är violinisten, folkmusikern och Väsbybon som älskar att gräva där hon står. Hon har turnerat nationellt och internationellt med grupperna Beata Bermuda och Duo Fjerdingøy & Andersson, turnérar våren 2023 med Sara Parkman och hennes ljudkonst smyckar stationsområdet i Upplands Väsby.


Robin Skarin är utbildad pianist vid Musikhögskolan Scen och Musik i Göteborg på improvisationsprogrammet. Han kan höras i många olika jazzkonstellationersom folkjazztrion Piatruba och även på allehanda synthar i jazzrockbandet Slowlandoch hårdrocksbandet Vak.


Filip Jers är en internationellt erkänd munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Han har spelat påjazzklubbar i Tokyo, skolkonserter i Västafrika, stadsfestivaler i Sydkorea,munspelsfestivaler i USA och lantmännens dag i Finland.Filip älskar nya samarbeten och genreöverskridande projekt och har samarbetat med artister som Benny Andersson, Lill Lindfors, Timbuktu, Tomas Ledin och Monica Dominique.

24/2

H-land Blues


"H-land Blues” är ett nybildat bluesband med erfarna musiker, som framför eget material och egna tolkningar av bluesfavoriter.


Malte Sjöstrand: Sång, Keyboard

har spelat och turnerat med många band och musiker, bl.a Robban Broberg och 3 år med Rolf Wickströms Hjärtslag

Pelle Jonsson: Trummor

Anders Hildeland: Gitarr

Clas Gustavsson: från Baba Blues på bas.

17/3

Susanne Alfvengren


Susanne Alfvengren är född i Visby på Gotland. Hon slog igenom 1984 med låten"Magneter".

1984 hade hon även en hit med låten "När vi rör varann" ("Sometimes When We Touch").

Detta följdes av några svensktopps-framgångar under de följande åren, bland annat duetten "Som stormen river öppet hav" (1987) med Mikael Rickfors. Hennes låtar karaktäriseras främst av mjuk gitarrbaserad visaktig pop.

Hon har gett ut nio skivor, den senaste en samling Nakna mellan himmel och jord (2002)

21/4


Med den unika kombinationen barytonsaxofon, basklarinett och oktavfiol och en orädd skaparlust har RÅ  skapat ett kraftfullt sound som sticker ut från mängden. Traditionell svensk folkmusik möter fri  improvisation, breda klanger och EDM-inspirerade baslinjer i en oväntad och fängslande fusion.

Den svensk-danska trion utforskar och utmanar den traditionella musiken med en stor dos av både humor och allvar. Med sitt kritikerrosade debutalbum MASSIV har RÅ visat att det fortfarande finns ny mark att bryta och nya sätt att tolka den svenska folkmusiktraditionen - RÅ spelar svensk folkmusik som vi aldrig  hört den förr.


Konserten genomförs i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans.


RÅ är:

Anna Frykstam- basklarinett, klarinett (SE)

Cecilia Moore- barytonsax, sopransax (SE)

Christine Tilby- oktavfiol, fiol (DK)


https://www.rafolkband.com